Ce este și când se recomandă talonete plantare?

Toate branțurile ortopedice, talonete plantare, susținători plantari personalizați sau standard fac parte din categoria de orteze corectoare de statică a piciorului, se utilizează în scop terapeutic, pentru corectarea unor patologii ale piciorului, cum ar fi: platfus (picior plat), pinteni calcaneeni, afecțiuni ale tendonului lui Achile, monturi, etc.
Susținătorii plantari și talonete plantare amortizează impactul cu solul în timpul mersului, ameliorează durerile prin distribuția uniformă a presiunii corpului și reglează temperatura piciorului reducând disconfortul generat de transpirația picioarelor.

În cazul sportivilor aceste talonete plantare îmbunătățesc performanța și ameliorează afecțiunile la care sunt predispuși (metatarsalgia, entorse repetate). În cazul copiilor corectează statica piciorului plat, dar pot fi utilizate și preventiv, pentru a preveni diverse complicații la vârsta adultă la nivelul picioarelor, dar și în alte zone ale corpului (coloana vertebrală). Există și talonete plantare personalizate din piele sau din spumă de memorie, care se confecționează după scanarea tălpii. Aceasta procedură se numește amprentare plantară.
Corpul își adaptează poziția de echilibru în funcție de performanța piciorului în mișcare sau în poziție statică. Dacă piciorul nu își îndeplinește funcția complet, acesta va genera o serie de modificări în lanț: poziția coloanei vertebrale, poziția membrelor superioare, presiune pe anumite zone de legatură dintre părțile corpului, presiunea pe mușchi, poziția capului, poziția dinților, afecțiuni grave, cum ar fi ruptura de menisc.
Pentru talonete plantare ortopedice căutați cu încredere specialiștii noștri de la Atomedical Vest!”

Reparatii frigidere

Next Post

Ce trebuie să parcurgeți pentru a deveni traducători autorizați de Ministerul Justiției

joi iul. 1 , 2021
Pentru a putea deveni traducători autorizați de Ministerul Justiției, în primul pas trebuie să susțineți un examen la Ministerul Culturii pentru a obține certificatul de traducător, indiferent dacă ați absolvit o facultate de limbi străine sau nu. Însă lipsa autorizației de traducător reduce mult posibilitățile, un simplu traducător nu poate […]
traducători autorizați de Ministerul Justiției