Minunea sculptată a Africii

Biserica Sfântul Gheorghe este una dintre cele mai faimoase și impresionante biserici cioplite în stâncă din orașul etiopian Lalibela. Cunoscut și sub numele de Bete Giyorgis, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este adesea enumerată alături de cele 7 minuni ale lumii. De ce am dori să o vizităm? Care ar fi câteva lucruri de știu despre acest sit? Haideți să descoperim în cele ce urmează!
Menționată adesea pe liste alternative cu cele 7 minuni ale lumii, biserica a fost construită în secolul al XII-lea de regele Gebre Mesqel Lalibela, despre care se spune că a fost inspirat de Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Biserica este sculptată în întregime dintr-o singură bucată de rocă vulcanică roșie și are forma unei cruci grecești, cu o cupolă centrală și patru coloane cruciforme.


Nu întâmpător auzim despre această biserică, în compania selectă a listei cu cele 7 minuni ale lumii. În interior, vizitatorii sunt întâmpinați de un vast spațiu deschis, cu cupola centrală ridicându-se sus, deasupra lor. Pereții și tavanele sunt împodobite cu sculpturi și picturi complicate, ilustrând scene din Biblie și tradițiile ortodoxe etiopiene. Designul bisericii este simetric, cu patru nișe identice, fiecare conținând un altar, și patru ferestre care asigură lumină naturală.
Biserica Sfântul Gheorghe este un lăcaș activ de cult și este un loc important pentru creștinii ortodocși etiopieni. Vizitatorii sunt așteptați să se îmbrace modest și să-și scoată pantofii înainte de a intra în biserică. Biserica este deschisă vizitatorilor zilnic, dar slujbele religioase au loc pe tot parcursul zilei, iar vizitatorii sunt rugați să respecte intimitatea închinătorilor.

Biserica Sfântul Gheorghe nu este doar demnă de cele 7 minun ale lumii, ci și o dovadă a priceperii și ingeniozității meșterilor etiopieni, care au reușit să sculpteze aceast impozant monument în întregime manual. Este un exemplu unic de arhitectură cioplită în stâncă și este considerat a fi unul dintre cele mai impresionante situri religioase din lume. Dacă vă surâde ideea de a explora această minunăție, o asigurare de călătorie vă poate conferi liniștea necesară pentru a vă bucura de ea cu adevărat!

Reparatii frigidere

Next Post

PUȘTI DE ASALT: Echipamentul Viitorului pentru Forțele Special

mar iul. 18 , 2023
Caracteristici ale PUȘTI DE ASALT Puștile de asalt sunt un tip de armă concepută pentru a fi utilizată de trupele de asalt și de infanterie. Acestea se remarcă prin versatilitatea lor și pot fi utilizate eficient în diverse situații tactice. PUȘTI DE ASALT combină caracteristici inovatoare pentru a oferi soldaților […]
Pusca-electrica-Airsoft-608-TAN-J.G.-Works-1