Colposcop

Avansarea rapida a technologiei a ajuns si in industria sanatatii. Instrumentele cele mai des utilizate de catre medicii specialisti sunt din ce in ce mai performante si precise, astfel detectarea si prevenirea problemelor este o nimica toata. Colposcop mobil fiind un dispozitiv medical utilizat tot mai des de catre medicii specialisti este folosit pentru detectarea si prevenirea cancerului de col uterin. Oamenii de stiinta cu ajutorul acestui instrument examineaza zonele suspecte, anormale a bolnavului, mai precis suprafata vulvei, vaginului si a colului. Fiind un dispozitiv  portabil si min incape schir si in halatul medicului examinator, iar prin conectarea directa la un smartphone devine un videocloscop, ce permite inregistrarile instante in format video sau fotografie pentru evaluarea ulterioara a rezultatelor obtinute.

Videocloscopul este o procedura ginecologica ce permite recoltarea unui mic fragment din zona suspecta.  Datorita acestui instrument medical oamenii de stiinta pot detecta intr-un timp foarte scurt zonele anormale, iar cu ajutorul biopsiei pot lua masuri de prevenirea eventualelor leziuni. Acest examen precis, deincredere deplina  se datoreaza examenului histopatologic.

Deseori este numit si closcop binocular deaoarece este fixat pe un suport, ce ofera iluminarea, marirea si vizualizare zonei suspecte Imaginile redate de acest instrument sunt convingatoare si foarte usor de intelese chiar si de pacienti. Fiind un instrument medical avand un sistem performant mareste imaginea redata de 6-40 de ori mai mare, iar aceste imagine transmise pe monitor perminte pacientului sa urmareasca si el in timp real leziunea la nivelulu colulu sau vaginului. Astfelt cu ajutorul acestor fotografii bolnavul a poate sa inteleaga situatia in care se efla si concluzia finala.

Colposcopia este o procedura medicala nedureroasa si sigura ce nu implica riscuri. Examenul nu se efectueaza doar in cabinetul de ginecologie, si adesea este folosita pentru a identifica anumite modele vasculare care pot indica prezenta leziunilor avansate canceroase sau precanceroase. Pacientul in acest timp poate resimti un discomfort local  si poate sa sangereze, insa pe terment lung nu implica niciun risc.

Reparatii frigidere

Next Post

Orteze si alte dispozitive medicale de la atomedicalvest.ro

joi ian. 16 , 2020
Aveti nevoie de orteze, proteze sau alte dispozitive medicale? Atomedicalvest.ro ofera o gama larga si variata de dispozitive medicale pacientilor, care sufera de diferite deficiente organice sau functionale, respectiv impactul pe care aceste boli cronice il exercita asupra calitatii vietii lor. Aceste dispozitive medicale pot fi: orteze, proteze, ghete ortopedice […]